78165

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 27. 7. 2017
Re: krĂźlovna

Dokonce jsem si vzpomněl na pár článků ve starých Včelařstvích, jak tehdy socialistické zemědělství potřebovalo jetel, tak se dokonce tehdy uvažovalo a zkoušelo vybírat včely podle délky sosáku. A vyšlechtit tak včely, které by přes jetelové trubky dosáhly na nektar a červený jetel tak dokázaly opylovat. Tam by mělo stačit jen údajně velmi malé prodloužení toho sosáku, co si z těch článků pamatuji. Nakonec toto "sosákové" opojení z nějakých důvodů šlechtitele matek opustilo, nepamatuji si z jakých důvodů.
Jetel byl tehdy hodně v kurzu, protože jeteloviny obsahují hodně bílkovin a do krmných dávek se tak nemuselo dávat tolik obilného šrotu a bílkovinných krmiv. Mladé jetelové porosty se dokonce sušily umělým teplem a mlely na jetelovou moučku coby zdroj bílkovin do všemožných krmných granulí.
Dneska bude určitě levnější dovážená sója nebo vylisované řepkové semeno.
Možná jedině že by se ten jetel kompletně usušil sluncem a poto mjen rozemlel.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70851


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu